Belangrijkste besluiten in de raad van 14 december 2006?

vrijdag 15 december 2006 10:57

Diverse belasting- en voorstellen, procedure evaluatie subsidiebeleid, bestemmingsplan Speelmansplaten en voortgangsrapportage per 1 oktober 2006 uitvoering begroting 2006.

Door het terugnemen van het initiatiefvoorstel door de fracties van PvdA, VVD en ABT, voor het verlengen van de sluitingstijd van horeca-aangelegenheden van zaterdag op zondag van 02.00 naar 04.00 uur, werd het een korte vergadering die om 21.30 uur beëindigd werd.

Door de fractie van de ChristenUnie is het volgende ingebracht:

1. Voortgang uitvoering begroting 2006
 -zorgen uitgesproken over verhoging uitgaven voor boekwerken en losbladige uitgaven van € 60.000. We hebben het college gevraagd kritisch naar de   noodzaak van deze uitgaven te kijken. We komen hierop in het voorjaar van 2007 terug.
 -op een vraag van onze fractie heeft het college geantwoord dat een visie ontwikkeld gaat worden voor heel het stadje Tholen en niet alleen voor   omgeving Zoekweg. Onze fractie is overigens wel van mening dat voor de basisscholen snel een oplossing moet worden gecreëerd. Dat zal best, ook   rekening houdende met de kosten, nog een hele opgaaf worden.
 -op ons verzoek zal op korte termijn informatie worden gegeven over veiligheid op Schelde-Rijnkanaal
 -in de plannen voor de inrichting van het openbaar groen zal bekeken worden of aanleg van jeux-de-boules-banen mogelijk is
 -op ons verzoek zal op korte termijn informatie gegeven worden over de aanpak van overlast waarvan op diverse plaatsen sprake is in onze gemeente
 -op korte termijn worden de speelvoorziening op de Oesterputten verbeterd
 -de bouw van de Ten Ankerflat start in januari 2007
 -op onze vraag naar een spoedige oplossing voor het muziekoefenlokaal van de muziekvereniging Concordia in Tholen is geantwoord dat besprekingen over  definitieve oplossing met het bestuur in januari 2007 besproken worden


2. We zijn akkoord gegaan met bestemmingsplan Speelmansplaten. De ondernemer is al jarenlang bezig met het ontwikkelen van plannen. Wij zijn van mening  dat aan alle eisen die de natuur in de omgeving stelt rekening is gehouden.

3. Bij het voorstel evaluatie subsidiebeleid hebben we de opmerking gemaakt om expliciet stil te staan bij de vraag of burgersen/of verenigingen ook al bij de discussie over de visie voor een subsidiebeleid, betrokken kunnen worden. Wij zijn er voorstander van om verenigingen hierbij in een zo vroeg mogelijk stadium te betrekken.

4. Verhoging lijkbezorgingsrechten.
Wij hebben bij dit voorstel een stemverklaring gegeven. Tijdens de commissiebehandeling hebben we aangegeven om de voorgestelde verhoging van 20% meer te faseren. Hiervoor bleek geen meerderheid in de raad te vinden te zijn. Wij zijn akkoord gegaan met het voorstel en een stemverklaring afgegeven dat we eigenlijk deze verhoging van 20% in een keer te hoog vinden.

« Terug

Reacties op 'Belangrijkste besluiten in de raad van 14 december 2006?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.