Naast jeugdraad andere adviezen gewenst bij initiatiefvoorstel verlengen sluitingstijd cafe's

zaterdag 16 december 2006 13:31

Door fractie van ChristenUnie is op 7 december jl. de vraag gesteld waarom alleen aan de jeugdraad om advies is gevraagd. Deze vraag heeft bij de jeugdraad de nodige vraagtekens opgeroepen. Onze fractie heeft de volgende brief aan de jeugdraad verzonden.

Beste jeugdraad,

In de commissie bestuurszaken 7 december jl. uitgebreid aandacht besteed aan dit initiatiefvoorstel. Ik heb begrepen dat de aanwezige leden van de jeugdraad zich afvroegen waarom de ChristenUnie de vroeg waarom alleen de jeugdraad om advies was gevraagd.
Om misverstanden over onze vraag te voorkomen een korte toelichting.
De afgelopen maanden is er regelmatig in de krant geschreven over het initiatiefvoorstel van PvdA, ABT en VVD. In de Eendrachtbode hebben we ook kunnen lezen dat JOTH om advies is gevraagd en dit heeft uitgebracht. Op zich naar onze mening een goede zaak.
In de commissievergadering van 7 december jl. hebben wij de vraag gesteld waarom alleen aan JOTH om een advies is gevraagd. Op zich prima dat “de “jeugd” hierover een advies uitbrengt, maar de ChristenUnie kan zich voorstellen dat ook andere instellingen en groepen in onze Thoolse samenleving hierover een mening hebben. Dat is de reden geweest om concreet te vragen waarom geen advies is gevraagd aan:
de politie, ouderraden van scholen, schooldecanen, GGD etc. Onze vraag had dus niet de bedoeling nog andere Thoolse jeugd om advies te vragen maar andere instellingen of groepen burgers die in onze gemeente wonen.
Ik hoop dat met deze toelichting duidelijk is wat de bedoeling van onze vraag was. Blijven er nog vragen bij jullie leven, dan hoor ik dat graag en kunnen we proberen daarin helderheid te brengen.

Met vriendelijke groet,

Bram van de Sande

Fractievoorzitter ChristenUnie Tholen

« Terug

Reacties op 'Naast jeugdraad andere adviezen gewenst bij initiatiefvoorstel verlengen sluitingstijd cafe's'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.