Grip op geld!

Kinderalliantie.pngdinsdag 12 november 2019 19:03

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 7 november is de nota 'Grip op Geld' vastgesteld. Een belangrijke nota in de bestrijding van armoede in de gemeente Tholen. In de Bijbel staat: Spreek eerlijk recht, wees goed en zorgzaam voor elkaar; onderdruk geen weduwen en wezen en ook geen vreemdelingen en armen, en wees er niet op uit om een ander kwaad te doen (Zacharia 7:9-10). Deze Bijbelse boodschap roept op tot een samenleving waarin mensen naar elkaar omkijken en iedereen meetelt en kansen krijgt. Gericht op het armoedebeleid betekent dit het creëren/versterken van een breed maatschappelijk vangnet, maar ook het scheppen van de juiste randvoorwaarden waarbinnen mensen zelf aan hoop en perspectief kunnen werken. Dat doet recht aan mensen en geeft ruimte aan ieders talent.

In de nota 'Grip op geld' worden hier onder andere de woorden preventie, vroegsignalering en empowerment aan gekoppeld. Het versterken van mensen en groepen zodat ze kunnen deelnemen aan de samenleving. Wat de ChristenUnie gaan we snel en doelgericht aan de slag, om daadwerkelijk de daad bij het woord (preventie, vroegsignalering en empowerment) te gaan voegen.

Naast deze nota zijn er ook twee door o.a. de ChristenUnie Tholen ingediende moties aangenomen:
Motie 1: De gemeente Tholen zal zich aansluiten bij de 'alliantie kinderarmoede'. Een initiatief van gemeenten en organisatie in het land om armoede onder kinderen terug te dringen. Waardevol dat ook onze gemeente zich hier bij aansluit!
Motie 2: Komend jaar komt er meer budget beschikbaar voor preventie en vroegsignalering bij de bestrijding van armoede. Daarnaast wordt meer gestimuleerd dat betrokken organisaties onderling elkaars expertise gaan uitwisselen en benutten. 
Tijdens de commissievergadering heeft het college verder toegezegd zo snel mogelijk te komen met een inkomenskaart. Een overzicht van de ondersteuningsmogelijkheden gericht op armoede in de gemeente Tholen.
Kortom een aantal belangrijke en in onze ogen goede besluiten!

« Terug