ChristenUnie stelt vragen over rolbrug bij de Haven van Tholen

rolbrug.jpgmaandag 17 augustus 2020 11:16

Na het positieve bericht in de Eendrachtbode van donderdag 13 augustus jl. dat de rolbrug bij de Haven van Tholen in bedrijf is moesten we op 14 augustus lezen op de website van de gemeente dat 'bij extreem weer wordt rolbrug haven Tholen tijdelijk buiten gebruik gesteld'. Feitelijk is dit een nette verwoording van het feit dat de rolburg het gewoon weer niet doet en dus na 3 jaar nog steeds niet gebruikt kan worden. Hiernaast bereikt onze fractie geluiden dat met lokale ondernemers een oplossing voorhanden is en de rolburg snel weer in bedrijf zou kunnen zijn. Als lokale kennis en kunde het in gebruik stellen van de brug kan versnellen wil onze fractie zeer zeker deze mogelijkheid hierbij betrekken.

Jaap Hage heeft namens onze fractie heeft de volgende vragen gesteld aan het college van B&W:
1. Wat is nu de daadwerkelijke reden dat na 3 jaar de rolburg bij de haven van Tholen nog steeds niet operationeel is.
2. Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud en het in bedrijf houden van de rolburg?
3. Mocht dit niet de gemeen te Tholen zijn, zijn er mogelijkheden om dit bij de gemeente onder te brengen waardoor en meer sturing gegeven kan worden en zelf aan een oplossing kan
worden gewerkt?
4. Op welke wijze gaat het college ervoor zorgdragen dat de rolburg op korte termijn volled ig operationeel wordt en blijft?
5. Is het college bereid om bij het oplossen van het technisch in bedrijf stellen ook lokale ondernemers te betrekken?
6. Wat is de rol van de aannemer verantwoordelijk voor de aanleg van de rolburg.
7. Wie is nu feitelijk verantwoordelijk voor het nog steeds niet werken van de rolburg, de aannemer, gemeente, Rijkswaterstaat?

« Terug