ChristenUnie stelt vragen over de toegankelijkheid van de gemeentelijke website(s)

Gemeentehuis.jpgvrijdag 02 oktober 2020 17:03

Vanaf vandaag, 23 september, moeten alle overheidswebsites voldoen aan toegankelijkheidseisen voor mensen met een beperking. Maar in 70% van de gevallen is dat nog niet zo. De ChristenUnie vindt het heel belangrijk dat iedereen volwaardig deel kan nemen in de samenleving. Daarvoor moeten alle overheidssites toegankelijk zijn. Extra noodzakelijk nu door het coronavirus veel mensen met een beperking nog meer afhankelijk van het internet zijn omdat ze moeilijk de deur uit kunnen om zaken op het stadhuis te regelen.

De ChristenUnie heeft daarom de volgende vragen gesteld:

  1. Is het college op de hoogte van de eisen die vanaf heden (23 september 2020) gelden voor de toegankelijkheid van de gemeentelijke/overheids- websites?
  2. Is het college het met de ChristenUnie eens dat het voor mensen met een beperking, zeker nu in deze tijd van corona-maatregelen, enorm belangrijk is om zonder hulp en moeite toegang te hebben tot de gemeentelijke website, om online hun zaken te kunnen regelen en informatie te vinden?
  3. Wat is de stand van zaken van de website van de gemeente Tholen als het gaat om het voldoen aan de toegankelijkheidseisen voor mensen met een beperking?
  4. Klopt het dat de gemeente Tholen de toegankelijkheidsverklaring nog niet heeft geüpload het Register van toegankelijkheidsverklaringen.
  5. Wat is hiervan de reden? Ligt dit aan het nog niet volledig voldoen aan de gestelde digitale toegankelijkheideisen?
  6. Als vraag 5 met ‘ja’ beantwoord wordt, welke acties moeten er dan nog ondernomen worden om zo snel mogelijk te voldoen aan de verplichte digitale toegankelijkheidseisen en op welk termijn gaat dit gebeuren?
  7. De gemeente is ook verantwoordelijk voor aan de overheid gelieerde websites van bijvoorbeeld aparte dienstverleners, samenwerkingsverbanden en gemeenschappelijke regelingen. Is het college hier bekend mee en worden hier ook

« Terug